Jako matka na mateřské s lozícím batoletem, které musím mít neustále pod dohledem, je poměrně náročné uvařit, poklidit (zcela nemožné), vyprat, vyžehlit a ještě být tou nejlepší matkou malému divochovi, který dokáže během pár sekund vybrakovat skříň či knihovnu.
Přiznám se, že jsem nikdy nebyla žádná kuchařka. Vrchol mého kulinářského umění zřejmě spočíval v uvaření těstovin s blíže neurčitou omáčkou skládající se z potravin těsně před skončení jejich trvanlivosti (někdy i po).
Mateřská a mateřství obecně ale mění všechno. Krom mému neustálému studiu o zdravých potravinách vhodných pro celou rodinu a balkonem zaskládaným vlastními bylinkami se sžívám s místností zvané kuchyně a co víc, mé výtvory jsou více než dobré! Nejvtipnější na tom je, že má osobní kuchařka se soustředí pouze na ty nejjednodušší jídla zabírající minimum práce s výsledkem nejlepší chuti. Posuďte sami :)
Zeleninový pekáč je moje láska v těchto vedrech. V podstatě tam můžete naházet, co najdete doma a prostě jen šupnout do trouby. Jediné, co nesmíte vynechat jsou bylinky. Ty totiž dodají tu bombastickou tečku...
Přísady: brambory
cuketa
česnek
cibulka
červená řepa (doporučuji - chuť je fantastická!)
bylinky (já používám rozmarýn, tymián, bazalku, šalvěj)
sůl
olivový olej
Postup: Vše nakrájíme na kostky, položíme na pečící papír v pekáči, promícháme a proložíme bylinkami. Osolíme a zakápneme olivovým olejem,. Vložíme do trouby předehřáté na 180-190 a pečeme 50-60 minut.
Hotovo! Příprava cca 10 minut a výsledek geniální!! BON APETIT
Žádné komentáře:
Okomentovat